PDD NOS kenmerken

PDD NOS is een ontwikkelingsstoornis die binnen het autismespectrum valt. Belangrijke kenmerken van PDD NOS zijn problemen met sociale vaardigheden, een obsessieve belangstelling voor een bepaalde onderwerp hebben, het erg op zichzelf gericht zijn en het erg letterlijk opvatten van hetgeen er gezegd is.Deze kenmerken uiten zich het meest in de manier waarop mensen met PDD NOS communiceren.

Tienwerk begeleidt, traint en coacht

Veel mensen met de diagnose PDD-NOS hebben problemen met hun sociale vaardigheden. Dat is een van de belangrijkste PDD NOS kenmerken. Vaak zijn zij erg op zichzelf gericht en/of gesloten. Dat is niet alleen lastig voor henzelf maar ook voor hun omgeving. Zeker binnen een gezin of relatie kan dat voor spanningen zorgen. Ouders hebben ook vaak zelf ondersteuning nodig in de zorg voor hun kind

Jantien van Dijk van Tienwerk begeleidt,traint en coacht waar deze problematiek een rol speelt.

Wat is PDD NOS

PDD NOS staat voor Pervasive Developmental Disorder Not Otherwise Specified. Dat is de officiele aanduiding voor stoornissen die onder de pervasieve ontwikkelingsstoornissen vallen. PDD NOS maakt deel uit van het autismespectrum. In Nederland wordt overwegend de Engelse afkorting PDD NOS gebruikt.

Over Tienwerk

Tienwerk biedt gezinsbegeleiding daar waar een of meer personen last hebben van pdd nos.
Ook biedt Tienwerk hulp aan stellen die daardoor vastlopen in hun relatie. Daarnaast biedt Tienwerk trainingen aan voor de NVA, ouders, mantelzorgers, scholen en andere organisaties.

Wilt u weten of Tienwerk u ook verder kan helpen neemt u dan gerust contact op. Tienwerk is gevestigd aan:

Snoystraat 4, 2802 SX Gouda

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *