Verschuiving in makelaarsland

Makelaars kampen met nieuwe ‘luxe’ problemen. De gemiddelde woning staat maar een korte periode in de etalage voordat hij verkocht is. Hierdoor is het aanbod zeer beperkt geworden voor de woningzoekende en waar de vraag groter is de dan het aanbod stijgt de prijs.

Deze ontwikkeling komt de markt niet ten goede. Stijgende prijzen zijn wellicht goed nieuws voor de verkopers maar voor starters op de woningmarkt wordt het bijna een onmogelijke zaak. Zo ook in Utrecht, in het AD van oktober 2017 wordt geschreven over een verkoopdaling in Utrecht door deze prijsstijging. In Utrecht zijn de betaalbare woningen onder de € 200.000,- gewoonweg niet meer te verkrijgen, hiervoor moet uitgeweken worden naar buurtgemeenten zoals Zeist,  zie bron.

Een andere belangrijke ontwikkeling in de makelaarsbranche is de komt van De Gratis Makelaar. Deze nieuwe methode die zij toepassen is revolutionair op de huizenmarkt en brengt kopers en verkopers direct tot elkaar zonder tussenkomst van een makelaar met bijbehorende makelaarskosten. Je hoeft dan in de betreffende stad niet eerst op zoek naar bv een ‘Makelaar Utrecht‘ om in contact te komen met de verkopers maar je kunt direct bieden op woningen die daar te koop staan. Internet ontwikkelingen en het overslaan van reguliere partijen zullen we met de komst van allerlei nieuwe technieken waaronder de blockchain technologie  steeds vaker gaan zien.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *